>

Sala de prensa

Tots els indicadors demostren que ‘no hi ha símptomes de bombolla’

Categorie: 2024 / Apariciones en prensa

Les entitats de crèdit tenen una actitud conservadora a l’hora de concedir hipoteques als clients, una manera de fer que no va passar l’any 2007.

‘L’evolució del preu de l’habitatge, el nombre d’operacions anuals o l’oferta i la demanda disponibles, demostra que no hi ha símptomes de bombolla immobiliària’, explica el conseller delegat del Grup Tecnocasa, Paolo Boarini.

El conseller delegat de l’entitat ha analitzat els indicadors de risc hipotecari més destacats, per posteriorment comparar els resultats del 2024 amb les dades del 2007: ‘Actualment, 17 anys després, el paradigma que estem vivint és diferent i ens trobem en un clic econòmic sa i equilibrat’, assegura Boarini.

Els indicadors mostren que actualment les entitats de crèdit tenen una actitud conservadora a l’hora de concedir hipoteques als seus clients, una manera de fer que no va passar l’any 2007. La ràtio de préstec a valor, el 2024 se situa al 69% mentre que el 2007 va ser del 81%. Una altra dada significativa és la ràtio d’endeutament de les famílies. El 2007 aquesta ràtio va arribar al 59% i ara està al 30%. A més, ara, les hipoteques són significativament més curtes (28 anys de mitjana) que l’any 2007 (34,8 anys).

‘Una menor pujada de preus, menys producció d’habitatge i menys endeutament per part de les famílies són les raons per les quals podem afirmar que ens trobem en un cicle saludable i estable’, detalla Boarini.

Diari de Girona.- 10 de julio de 2024