>

Sala de prensa

Barcelona lidera l’alça dels preus dels pisos amb un 12,73%

Categorie: 2017 / Apariciones en prensa

És on més creixen el primer semestre, molt per sobre del 8,24% de mitjana estatal, segons Tecnocasa – El 31% del total de les compres es fan com a inversió.

Barcelona és amb diferència la ciutat on els preus dels pisos usats han crescut més en el primer semestre segons un informe de Tecnocasa elaborat a partir dels preus finals de venda de les operacions que ha mediat. L’augment del 12,73% de la capital catalana contrasta amb el 8,24% de mitjana estatal o el 7,36% de Madrid. Segons les dades de la immobiliària la pressió alcista a Barcelona es percep també en el fet que són els pisos més cars els que guanyen pes en el conjunt de les compravendes. Així els que superen els 300.000 euros ja són l’11,5% de les operacions que ha mediat Tecnocasa, contra l’1,2% del 2013. Tanmateix, els immobles de menys de 100.000 euros són cada vegada menys, i ja suposen només el 10,2% del total.

Segons Tecnocasa les compravendes de pisos han caigut a Barcelona un 19,7% des del 2005, un percentatge molt més baix que el 48,6% que s’ha deixat el mercat estatal en l’última dècada. A aquesta menor caiguda s’afegeix el major dinamisme, expliquen des de Tecnocasa en la recuperació de l’activitat a la ciutat. Barcelona té un component més elevat de compra inversora (31% contra el 28% al conjunt de l’Estat) però els responsables de l’estudi deslliguen aquest factor de l’alça de preus: ‘Els inversors amb qui treballem són sobretot locals i petits, que opten per comprar perquè el lloguer els aporta més rendibilitat que els dipòsits bancaris, i desapareixeran en el moment en què els preus pugin molt’, explica el director del departament d’anàlisi del grup, Lázaro Cubero. Aquestes rendibilitats voregen el 10%.

El Punt Avui.- Barcelona lidera l’alça dels preus dels pisos – 6/9/2017