>

Sala de prensa

Els inversors tornen al mercat de l’habitatge després de la pandèmia

Categorie: 2022

El mercat de l’habitatge reprèn la senda que la pandèmia del Covid-19 va truncar. Un detall: els inversors tornen a comprar pisos. Així es desprèn de l’informe sobre el mercat de l’habitatge elaborat per Tecnocasa i la UPF dirigit pel catedràtic José García Montalvo.

El 2021, diu l’informe, el 23% dels compradors d’habitatges de segona mà a l’Estat van ser inversors, un percentatge quatre punts superior al del 2019 (19%). En el cas de Barcelona, els inversors van protagonitzar el 24,5% de les operacions, per sobre de la mitjana espanyola, però per sota d’altres capitals com València (37,8%), Saragossa (31,3%) o Madrid (27,9%).

Lázaro Cubero, director d’anàlisi de Tecnocasa, va definir aquest inversor: busca un pis, no casa ni àtic, de més de 60 anys d’antiguitat, i que s’ha de reformar, cosa que li dona un preu més assequible. Cubero va destacar que les compres d’aquests inversors són ‘ràpides’, no s’allarguen més de 60 dies, i una gran part (el 70%) es paguen al comptat, sense hipoteca. El comprador sol ser una única persona d’una edat d’entre 45 i 55 anys.

L’informe constata també que el preu dels pisos ja s’ha recuperat de l’impacte de la pandèmia, i malgrat que Barcelona no és la capital on més s’han encarit els pisos l’últim any, continua tenint els habitatges més cars. La ciutat encapçala el rànquing amb un preu mitjà de 3.035 euros per metre quadrat, seguida de Madrid amb 2.664 euros per metre quadrat. La hipoteca de Barcelona també és la més alta d’Espanya, amb un valor mitjà de 150.109 euros. En lloguers, el preu a la capital catalana ha baixat un 0,2% respecte al primer semestre de l’any.