>

Sala de prensa

La venda de pisos perd pistonada

Categorie: 2018

Inversors i estrangers ja no compren tant mentre els experts avisen d’un possible alentiment del sector. 

Els inversors -institucionals i individuals- i els compradors estrangers han estat un factor clau en la recuperació del mercat immobiliari residencial a la ciutat de Barcelona, sobretot a partir de l’any 2016, però ara s’estan començant a retirar. Aquesta és una de les principals conclusions de l’Informe sobre el mercat de l’habitatge, referit al primer semestre del 2018 i elaborat per la Universitat Pompeu Fabra i la companyia immobiliària Tecnocasa.

La retirada dels inversors del mercat de Barcelona és clara. El 2013, en plena recessió, els que compraven un pis per invertir suposaven el 26,7% del total de compradors. Els preus baixos i la falta de rendibilitat d’altres actius -com el deute públic o la borsa- van derivar molts inversors al mercat de l’habitatge fins al punt que el 2016 pràcticament el 40% dels compradors de Barcelona ho feien per invertir.

Però durant els últims dos anys s’ha girat la truita i s’ha tornat als nivells del 2013. Segons l’estudi de Tecnocasa, els que compren un pis per invertir a Barcelona ara són gairebé un 28%. A més, el 2013 els primers inversors pagaven en una gran majoria (92%) al comptat, sense endeutar-se. Però ara ja hi ha inversors que, en major o menor mesura, necessiten un crèdit bancari per comprar, ja que només un 70% de les seves compres són al comptat.

Ara.- La venda de pisos perd pistonada – 6/9/2018